Κοτόπουλο με βαλσάμικο, πορτοκάλι και δεντρολίβανο

. . .απο τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα για το Gourmet της Ελευθεροτυπίας

Υλικά 
4 φιλέτα κοτόπουλο
μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο
μισό φλιτζάνι ζωμό κότας
ρύζι, σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο για συνοδευτικό

Εκτέλεση 
  • Υπολογίζουμε από ένα φιλέτο από στήθος κοτόπουλου για κάθε άτομο.
  • Για 4 φιλέτα κοτόπουλου λοιπόν, ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο. 
  • Σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο, στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
  • Το γυρίζουμε για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη, 2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο και τελειώνουμε με μισό φλιτζάνι ζωμό κότας.
  • Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δυναμώνουμε τη φωτιά για να μειωθεί η σάλτσα μέχρι να πήξει.
  • Τέλος το συνοδεύουμε με ρύζι και σοταρισμένο σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου