Coca Cola 3E : Πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ/μετοχή


Σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή προς τους μετόχους της ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Coca Cola Η επιστροφή κεφαλαίου αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας και υπόκειται στην έγκριση των μετόχων και των αρμοδίων αρχών, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το ποσό της προτεινόμενης επιστροφής θα καταβληθεί στους μετόχους την 21η Ιουνίου 2011, με ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων την 15η Ιουνίου 2011 (η ημερομηνία κατά την οποία όσοι είναι μέτοχοι της εταιρείας θα δικαιούνται να λάβουν το ποσό της επιστροφής κεφαλαίου).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον ενέκρινε την ανωτέρω πρόταση κατά τη συνεδρίαση της 16ης Μαρτίου 2011 και πιστεύει ότι η προτεινόμενη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση προκρίνεται στηριζόμενη στα κάτωθι:
- τις θετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές των δραστηριοτήτων της εταιρείας
- τις θετικές προβλέψεις για τη δημιουργία μακροπρόθεσμων ταμειακών ροών
- την ανάγκη βελτιστοποίησης του ισολογισμού της εταιρείας

Η πρόταση θα υποβληθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία θα λάβει χώρα την 6η Μαΐου 2011, και περιλαμβάνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Coca Cola 3E κατά το ποσό των 544 εκατ. ευρώ περίπου, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας, μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών, και την ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με επιστροφή στους μετόχους συνολικού ποσού 181 εκατ. ευρώ περίπου, ήτοι 0,50 ευρώ ανά μετοχή.
«Η προτεινόμενη εταιρική πράξη θα παράσχει αξία προς τους μετόχους μας και η Εταιρεία θα ωφεληθεί από μία πιο αποτελεσματική και ευέλικτη κεφαλαιακή δομή. Η προσήλωσή μας στην εκτέλεση της στρατηγικής μας, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ως προς τη δημιουργία μελλοντικών ταμειακών ροών. Η εν λόγω πράξη δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιωδώς τους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες μας. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της πράξης, θεωρούμε ότι η Coca-Cola 3Ε θα εξακολουθήσει να διατηρεί επαρκή χρηματοοικονομική ευελιξία για να επενδύσει σε αναπτυξιακές ευκαιρίες που τυχόν ανακύψουν στο μέλλον», δήλωσε ο Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον.
Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Coca-Cola Τρία Έψιλον  Διαβάστε το άρθρο στο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1945032

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου