Η ενατατικοποϊήση των ελέγχων φαίνεται πώς έχει αποτέλεσμα!


Όταν γίνονται σωστά οι έλεγχοι στην αγορά των τροφίμων από τους αρμόδιους φορείς (Ε.Φ.Ε.Τ - κτηνιατρικές υπηρεσίες κ.τ.λ), τότε το καταναλωτικό κοινό μπορεί να έχει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας.

Ανάκληση Βακαλάου Αργεντινής :
Για τη διακίνηση μικρού βακαλάου - Merluccius Hubbisi, προέλευσης Αργεντινής, στο οποίο ανιχνεύτηκαν νεκρές παρασιτικές προνύμφες Anisakis ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.
Πρόκειται για μικρό βακαλάο, με την εμπορική επωνυμία "Βακαλάος Ακέφαλος Αργεντινής", που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση German Seafrozen Fish Handelsgesellschaft mbH στην ελληνική εταιρεία ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ ΑΕ (Χανιά Κρήτης). Το εν λόγω προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 05.03.2012 και η συνολική ποσότητα διακίνησής του στην Ελλάδα είναι 900kg.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου