ΠΕΠΟΝΙ : Οι Άγνωστες ιδιότητές του....


Το νέο όπλο κατά του στρες είναι ένα φρούτο που συνοδεύει τα καλοκαίρια μας, το πεπόνι. Το βασικό συστατικό του, ένα ένζυμο που ονομάζεται υπεροξειδική δισμουτάση πιστεύεται ότι έχει ευεργετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προλαμβάνουν τις βλάβες στους ιστούς.

Εθελοντές που πήραν μια κάψουλα που περιείχε το ένζυμο ανέφεραν λιγότερα συμπτώματα στρες και κόπωσης, σε σχέση με εκείνους στους οποίους χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο. Επίσης, όπως προκύπτει από την έρευνα Γάλλων επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο «Nutrition Journal», η πρόσληψη αυτού του ενζύμου εμφανίζεται να αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης, να μειώνει τα αισθήματα ανησυχίας και τον εκνευρισμό, αλλά και να αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα ύπνου. 


Τέλος, το ένζυμο πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των βλαβών που προκαλούνται από μια χημική διαδικασία γνωστή ως οξειδωτικό στρες, που απελευθερώνει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες στους ιστούς του σώματος.
«Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο ψυχολογικό στρές και το ενδοκυτταρικό οξειδωτικό στρες. Θέλαμε να διαπιστώσουμε αν αυξάνοντας την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίσει τα οξειδωτικά στοιχεία, θα βοηθούσε τον καθέναν από εμάς να γλιτώσει τυχόν εξουθένωση. Θα είναι πολύ σημαντικό να επιβεβαιώσουμε αυτή την επίδραση και να κατανοήσουμε καλύτερα τη δράση των αντιοξειδωτικών στο στρες, σε περαιτέρω μελέτες» δηλώνει η Μαρί Αν Μιλεσί, επικεφαλής της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου