Ελληνικές γευστικές διαδρομές στο Σύνταγμα

Με γεύσεις και μυρωδιές, από όλη την Ελλάδα, θα πλημμυρίσει η Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στις 30 και 31 Μαΐου, από τις 9:00πμ έως τις 20:00μμ. Ελαιόλαδo, κρασί, τυρί, μέλι, αλλά και γλυκά του κουταλιού και φρούτα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα θα προσφερθούν στους επισκέπτες, στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές».

Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες επιχειρήσεις από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, διοργανώνουν η ΕΣΤΙΑ – Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, (αστική μή κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών) και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη στήριξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Από τα πλέον εντυπωσιακά γεγονότα στο πλαίσιο του 2ημερου αναμένεται να είναι η παρασκευή από περιπου 100 αρχιμαγείρους μέλη του Chef’s Club Ελλάδας, μιας τεράστιας χωριάτικης ελληνικής σαλάτας 500 κιλών η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα.

Όπως επίσης η παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας από το Chef’s Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής – αγροτικών, κτηνοτροφικών και επεξεργασμένων- και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ενω συμμετέχουν σε αυτήν έλληνες παραγωγοί και ελληνικές επιχειρήσεις, που παράγουν ελληνικά προϊόντα διατροφής.

Απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό με στόχο να αναδειχθούν η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές κάθε περιφέρειας, γιατί αυτά συγκροτούν τον ελληνικό διατροφικό πολιτισμό.

Για περισότερες πληροφορίες : http://www.agronews.gr/content/view/66994/200/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου