ΣΕΡΡΕΣ : Ένας πολιτισμός στο τραπέζι σας

Τρόπους ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας συνεχίζει να αναζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, δίνοντας ώθηση εξωστρέφειας στα Σερραϊκά προϊόντα. Έτσι, ακολουθώντας πιστά μία πετυχημένη συνταγή, συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα χρόνο, στην έκθεση που πραγματοποιείται στο μετρό, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.


Η γειτονία με την Βουλγαρία και η ανταγωνιστικότητα που δημιουργείται στις τιμές προϊόντων, ωθεί τους Σερραίους επιχειρηματίες να επισυνάπτουν επαγγελματικές συνεργασίες με τη Νότια Ελλάδα και τα νησιά, συνεργασίες που έχουν προκύψει εμπράκτως από τη συμμετοχή τους στον εκθεσιακό χώρο του μετρό στο Σύνταγμα. Ήδη στην Ελλάδα λειτουργούν έξι καταστήματα της αλυσίδας «Το Μπακάλικο των Σερρών», έμπνευση του Επιμελητηρίου Σερρών που στόχο έχει τη δημιουργία γωνιάς Σερραϊκών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.


«Με τη συμμετοχή μας στην έκθεση στο μετρό, έχει δοθεί πλέον η δυνατότητα της προώθηση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων που παράγουν οι μικρές επιχειρήσεις, να προβάλλονται στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ», επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αριστείδης Δρογαλάς. 


Τα προϊόντα τα οποία εκτίθενται στην έκθεση του Συντάγματος είναι κυρίως τα παραδοσιακά προϊόντα του νομού μεταξύ αυτών, το σερραϊκό κρασί, το ούζο, το τσίπουρο, τα ζυμαρικά, ο ακανές, ο καβουρμάς, τυριά, αλάτι, σάλτσα και άλλα.

«Τα προϊόντα μας γίνονται σταδιακά γνωστά σε όλη την ελληνική αγορά» τονίζει ο κ. Δρογαλάς και προσθέτει «σκοπός μας είναι το καταναλωτικό κοινό της Αθήνας και της Νότιας Ελλάδας να έρθει σε επαφή με τα σερραϊκά προϊόντα, με τον τουρισμό, αλλά και τον πολιτισμό της ακριτικής μας περιοχής.


Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν από τη μεριά τους και οι συμμετέχοντες Σερραίοι στην έκθεση καθώς όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι ήδη έχουν κάνει δίκτυα πώλησης σε όλα την Ελλάδα.


Η έκθεση των σερραϊκών προϊόντων στο Σύνταγμα θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης 24 Μαΐου, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων σερραϊκών εταιρειών αναμένεται να ξεπεράσει τους εξήντα, από την τελευταία φορά που συμμετείχαν στην ίδια έκθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου