Υπογραφή συμφωνίας για θέματα ασφάλειας τροφίμων μεταξύ Ελλάδας-Κίνας


Συμφωνία συνεργασίας σε θέματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας αγροτικών προϊόντων και τροφίμων υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων και της γενικής διοίκησης επιθεώρησης ποιότητας ελέγχου και καραντίνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την προηγούμενη βδομάδα.
Η συμφωνία αυτή θα συμβάλλει στη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, προκειμένου να διευκολυνθούν παράλληλα οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην κινεζική αγορά.
"Στόχος μας είναι η περαιτέρω προώθηση της ήδη καλής συνεργασίας που έχουν τα δύο υπουργεία", δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Ζhi Shuping, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Κίνας τα τελευταία χρόνια.

"Πρόκειται για την τέταρτη, κατά σειρά συμφωνία που υπογράφουμε με τη γενική διοίκηση επιθεώρησης", δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτηρίζοντάς την ιδιαίτερως σημαντική.

Τη συνάντηση των δύο πλευρών απασχόλησαν και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και όπως είπε ο κ.Σκανδαλίδης δέχθηκε πρόταση να επισκεφθεί την Κίνα, προκειμένου να προβληθούν εκεί παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου