Και Νέα κρούσματα από το βακτήριο Ε.Coli

Στους 16 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών στην Γερμανία από το εντεροβακτήριο E.Coli ενώ πάνω από 300 κρούσματα έχουν καταγραφεί και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο! Κρούσματα έχουν παρατηρηθεί ακόμα σε Δανία και Ολλανδία. Το φαινόμενο φαίνεται να έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις....

Παρακολουθήστε το βίντεο από το δελττίο ειδήσεων του BBC την 1η μέρα που ήρθε στην επιφάνεια το θέμα

1 σχόλιο:

  1. Η εποπτική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόληψη ασθενειών ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε το στέλεχος του φονικού μικροβίου E.coli που έχει προκαλέσει διατροφική κρίση.
    Σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για Πρόληψη και Έλεγχο Ασθενειών ανέφερε ότι ο «αιτιολογικός παράγοντας» ήταν ένα στέλεχος βακτηρίου που ονομάζεται STEC.
    Το ανακοινωθέν επιβεβαιώνει τις προηγούμενες υποψίες του οργανισμού ότι το βακτήριο ευθύνεται για τη φονική επιδημία.Η εποπτική αρχή επανέλαβε ότι τα μολυσμένα τρόφιμα φαίνεται πως είναι το πλέον πιθανό όχημα της λοίμωξης, ωστόσο τόνισε ότι η πηγή συνεχίζει να ερευνάται.
    «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το ωμό γάλα ή κρέας συνδέεται με την επιδημία», ανέφερε ο οργανισμός, επαναλαμβάνοντας όσα έχει ήδη πει σε προηγούμενη ανακοίνωση.
    Δεκαοχτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ευρώπη και πάνω από 2.000 έχουν μολυνθεί από το μικρόβιο μετά τις 22 Μαΐου.
    «Τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται, ή έχουν ιστορικό ταξιδίου στη Βόρεια Γερμανία», σημείωσε το ECDC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή