“Η βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς”


Για πρώτη φορά στη Σάμο, το Κτήμα Βακίρη σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, διοργανώνει το σεμινάριο «Καλλιέργησε το Ταξίδι, Ζωντάνεψε τη Γη», με εξειδίκευση στη βιοκαλλιέργεια της ελιάς. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 11 Ιουνίου.

Η Σάμος και ορνίθων φέρει γάλα γράφει ο Μένανδρος ενώ ο Αισχύλος την αναφέρει ως νήσο ελαιόφυτο. Από την αρχαιότητα η Σάμος είναι γνωστή για το ανοιχτόχρωμο λάδι της.
Από τη δεκαετία του '50 όμως, η ανάπτυξη της ναυτιλίας αρχικά και του τουρισμού αργότερα είχαν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγροτικής δραστηριότητας, την εγκατάλειψη της γης και την αλλαγή της πληθυσμιακής κατανομής, εις βάρος των ορεινών κοινοτήτων. Το όραμα μας είναι η αναβίωση του πρωτογενούς τομέα και σκοπός του σεμιναρίου ο συνδυασμός του με την τουριστική δραστηριότητα.

Ας γνωρίσουμε τη Σάμο, όχι πια μόνο ως προορισμό για ήλιο και θάλασσα, αλλά ως έναν τόπο ζωντανό, με πλούσιο οικοσύστημα και παραγωγό ποιοτικών προϊόντων.

Δέκα άτομα θα εργαστούν στους ελαιώνες και θα μάθουν ότι χρειάζεται για τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς. Συγχρόνως θα αγγίξουν τον φυσικό πλούτο της Σάμου με όμορφους περιπάτους, θα γνωρίσουν τα αρωματικά φυτά και τα θεραπευτικά της βότανα και θα γευτούν τη σαμιακή κουζίνα μέσα από παραδοσιακά προϊόντα.

Τόπος Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Παλαιοχώρι  Σάμου
Τόπος Διαμονής : Όρμος Μαραθόκαμπου, Σάμος
Σύνολο Θέσεων: 10 
Κόστος συμμετοχής : 400 ευρώ/άτομο + ΦΠΑ  

Περισότερες πληροφορίες : Κα Φώτω Βακίρη τηλ: 6945026067


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου