ΣΕΞ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η υπερβολική κατανάλωση άσπρου ψωμιού και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορεί να βουλιάξει την ερωτική επιθυμία, σύμφωνα με έρευνες της βρετανικής διαιτητικής εταιρείας. 

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν πολύ γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία με τη σειρά τους σχετίζονται με κατακόρυφη πτώση της ενεργητικότητας, με συνέπεια να μην έχει διάθεση κανείς να κάνει σεξ. Επιπλέον, το πολύ σάκχαρο από την μια μας παχαίνει και από την άλλη αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό με συνέπεια να ελαττώνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης. 

Επίσης ανεπαρκής ποσότητα σιδήρου μπορεί μέσω της διατροφής να κάνει την ερωτική επιθυμία να καταποντιστεί. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μειώνουν την ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματος και έτσι ελαττώνουν την ενεργητικότητα. Όταν νιώθει κανείς εξάντληση, το τελευταίο που τον απασχολεί είναι το σεξ. 

Η καλύτερη πηγή εύκολα απορροφήσιμου σιδήρου είναι μια ζουμερή μπριζόλα, η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν τους υδατάνθρακες των τροφίμων να μετατραπούν σε ενέργεια. Επίσης, ο ψευδάργυρος που περιέχει είναι απαραίτητος για την παραγωγή της τεστοστερόνης. Άλλες καλές πηγές ψυεδαργύρου είναι τα φασόλια, τα καρύδια και τα στρείδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου