Φαγητό – ποτό : Υπάρχει όριο στις Διακοπές ?



Διακοπές, περίοδος ηρεμίας, εκτόνωσης και ξεκούρασης. Πόσες φορές όμως μας αφήνουν με μια πικρή ανάμνηση στο τέλος τους; Συχνά μπερδεύουμε την ξενοιασιά των διακοπών με την έλλειψη ορίων, υπερκαταναλώνοντας φαγητό και ποτό, με αποτέλεσμα να παίρνουμε βάρος, απειλώντας την υγεία μας ή ακόμη και να αυξάνουμε την πιθανότητα ατυχημάτων.
Γιατί να αφήσετε μια υπερβολή να χαλάσει τις αναμνήσεις των διακοπών γεμίζοντας ενοχές; Τι μπορείτε να κάνετε; Θυμηθείτε πώς νιώθετε μετά από ένα τεράστιο γεύμα ή μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, παραφορτωμένοι, νυσταγμένοι χωρίς διάθεση. Πολλές φορές συγχέουμε τη διασκέδαση με το πολύ φαγητό, ενώ κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει!

Τηγανιτοί μεζέδες οι αμαρτωλοί! Οι διακοπές -συνήθως- συνοδεύονται από μεζεδάκια δίπλα στη θάλασσα, τα περισσότερα από τα οποία είναι τηγανιτά. Οι τηγανιτοί μεζέδες είναι πλούσιοι σε λίπος, το οποίο ο οργανισμός μας καθυστερεί να πέψει, με αποτέλεσμα να μας βαραίνουν περισσότερο και σε συνδυασμό με τις αυξημένες θερμοκρασίες της εποχής να δημιουργούν μια δυσάρεστη κατάσταση.

Είπατε το αλκοόλ…νεράκι; Πόσες φορές σβήσατε τη μεσημεριανή σας δίψα με ούζο, τσίπουρο ή μπίρα και κλείσατε την ημέρα σας με ποτό μαζί με φίλους; Ας μην ξεχνάμε πως το αλκοόλ αν και δεν αποτελεί θρεπτικό συστατικό, δίνει θερμίδες και μάλιστα παρόμοιες με αυτές του λίπους. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα θελήσετε να ξεδιψάσετε προτιμήστε νερό ή άλλα ροφήματα και ποτά που μπορούν να συμβάλλουν στην ενυδάτωσή μας όπως χυμούς, καφέ, τσάι και light αναψυκτικά. 

Πηγή : www.nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου