Γλυκές αλχημείες από μαθητές Πειραματικού Λυκείου

Μια γλυκιά και νόστιμη ιδέα συνέλαβαν και υλοποιούν εδώ και λίγο καιρό οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του ΠΑΜΑΚ.

Εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις τους από το πρόγραμμα «Οικονομία και Επιχειρηματικότητα», έστησαν μια εικονική επιχείρηση παραγωγής σοκολάτας, δημιουργώντας τα γλυκά αυτά προϊόντα σε σχήμα αρχαίας ελληνικής επιγραφής! Το εγχείρημα πέτυχε και στα άμεσα σχέδιά τους είναι να πουλήσουν την ιδέα τους ακόμη και σε αεροπορικές εταιρίες, ώστε να προβάλουν την εικόνα μιας διαφορετικής Ελλάδας στο εξωτερικό.


Η ιστορία της σοκολατοποιίας AMALTHEA COMPANY ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010, όταν μια ομάδα 17 μαθητών της α΄ τάξης του σχολείου αποφάσισαν, μαζί με τις καθηγήτριές τους Βασιλική Γκράτζιου και Αννα ατσιώρη, να δημιουργήσουν μια εικονική επιχείρηση παραγωγής σοκολάτας. Στόχος δεν ήταν η παραγωγή ενός ακόμη προϊόντος αλλά να καινοτομήσουν δημιουργώντας σοκολάτες σε σχήμα αρχαίας ελληνικής επιγραφής, πάνω στις οποίες είναι χαραγμένα αποφθέγματα της αρχαίας ελληνικής σοφίας, όπως «γνώθι σαυτόν», «μηδέν άγαν» και «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
«Είναι μια καινοτόμος ιδέα που τη λανσάρουμε πρώτοι στην αγορά. Ηδη έχει πουληθεί μια παρτίδα, ενώ προσπαθούμε να δώσουμε το προϊόν και σε διάφορα καταστήματα», λέει ο μαθητής Στέργιος Λάμπρου, διευθυντής παραγωγής στην επιχείρηση.


Η παραγωγή
Για την παραγωγή των προϊόντων οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν σεμινάρια και αφιέρωσαν χρόνο για να μάθουν τεχνικές για την υγιεινή των προϊόντων, δημιούργησαν αρχικά τα προϊόντα τους σε πηλό, όπου χάραξαν επάνω αρχαία ελληνικά αποφθέγματα. Στη συνέχεια, κατασκεύασαν καλούπι από ειδική σιλικόνη δύο στοιχείων για σοκολάτα και μετά προχώρησαν στην ανάθεση της παραγωγής των προϊόντων σε εργαστήριο, το οποίο παράγει για λογαριασμό των μαθητών τις σοκολάτες σε τρεις γεύσεις: γάλακτος, λευκή και υγείας.
«Δεν απέχουμε από μια κανονική επιχείρηση, παρόλο που είμαστε εικονική. Μπήκαμε στο πνεύμα της επιχειρηματικότητας και είδαμε πώς είναι μια μικρογραφία μιας εταιρίας. Γενικά ήταν μια εμπειρία που μπορεί να μας βοηθήσει και στο μέλλον»», εξηγεί ο Ισαάκ Βαβούρας από τη θέση του διευθυντή του Οικονομικού Τμήματος.
Οπως τονίζει, στα επόμενα σχέδια της ομάδας είναι να βάλουν κι άλλες σοκολάτες στην παραγωγή. Ηδη ο τζίρος της επιχείρησης ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Πηγή : ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου