Εγκαίνια για τη νέα μονάδα της “Friesland” στην Πάτρα


Τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, στο εργοστάσιο της Friesland Campina Hellas στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου κάνοντας λόγο για «ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

«Η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής από μια μεγάλη ολλανδική εταιρία, εδώ στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει και να φιλοξενήσει μεγάλες και υγιείς επενδύσεις από το εξωτερικό» σημείωσε ο Υπουργός. Πρόσθεσε πως «χρειαζόμαστε τέτοιες μεγάλες επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων για να αναστηλώσουμε την πραγματική οικονομία».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ολλανδική επένδυση της εταιρίας Friesland, ύψους 10 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε πρόσφατα στο νέο επενδυτικό νόμο. Η επένδυση, σύμφωνα με τον υπουργείο, αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία περίπου 100 θέσεων εργασίας, τόσο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης όσο και στα διάφορα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας και των υποστηρικτικών εργασιών στην αγορά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη τη Διοίκηση της εταιρείας για την ταχεία ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το ως πρότυπο ανάπτυξης στη πραγματική οικονομία και επισήμανε τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Ανάπτυξης για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, αλλά και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος με ταυτόχρονη άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Ο κ. Van Rij υπογράμμισε τη στήριξη της Ολλανδικής Κυβέρνησης σε σοβαρές επενδυτικές πρωτοβουλίες όπως αυτή της FrieslandCampina η οποία αποτελεί «οξυγόνο ανάπτυξης» για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas κ. Γρηγόρης Σκλήκας αναφέρθηκε στην προσήλωση της εταιρείας στο στρατηγικό της σχεδιασμό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στη συνεργατική φιλοσοφία της FrieslandCampina καθώς και στις θετικές επιπτώσεις της επένδυσης στο παραγωγικό δυναμικό της ελληνικής κτηνοτροφίας.    

Οι νέες εγκαταστάσεις ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις αρχές Σεπτεμβρίου με καινούργιες γραμμές παραγωγής γάλακτος και συναφών προϊόντων υψηλής παστερίωσης, για το ψυγείο. Διαθέτουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ακολουθώντας τις τελειότερες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, υπό την εποπτεία άρτια καταρτισμένου προσωπικού.

Η νέα μονάδα αξιοποιεί την παραγωγή αυστηρά επιλεγμένων κτηνοτροφικών μονάδων   προκειμένου να δημιουργήσει, με ελληνική 100% πρώτη ύλη, την πιο αγαπημένη σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων της ελληνικής οικογένειας: γάλατα υψηλής παστερίωσης ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, NOYNOY CALCIPLUS, NOYNOY KID και κρέμες γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.

Με τη νέα επένδυση, το παραγωγικό δυναμικό του εργοστασίου FrieslandCampina στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών υπερδεκαπλασιάζεται, φθάνοντας τους 80.000 τόνους γάλακτος ετησίως, όγκος ο οποίος αντιστοιχεί στο 15% περίπου της συνολικής παραγωγής της ελληνικής κτηνοτροφίας.
 
Η FrieslandCampina Hellas επενδύει στην κατάρτιση και συνεχή υποστήριξη του Έλληνα γαλακτοπαραγωγού, μέσω της παρουσίας ομάδας επιστημονικών και τεχνικών συμβούλων στους χώρους πρωτογενούς παραγωγής, στοχεύοντας στην αποδοτικότερη διαχείριση κάθε συνεργαζόμενης φάρμας.

Ο αριθμός των απασχολουμένων στο χώρο του εργοστασίου της FrieslandCampina Hellas αυξάνεται σημαντικά  φτάνοντας τους 120,
ενώ εμμέσως η επένδυση συμβάλει στη δημιουργία άνω των 150 θέσεων εργασίας στα διάφορα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας και των υποστηρικτικών εργασιών στην αγορά.
 

Η νέα επένδυση προσδίδει στην εταιρεία μεγαλύτερη ευελιξία στη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ, σε όλη την ελληνική επικράτεια, με πιο γρήγορους χρόνους ανταπόκρισης στις ανάγκες της αγοράς  και πάντοτε στον ύψιστο βαθμό υγιεινής και ασφάλειας.
 

Μέσα από τη σημαντική επένδυση ιδίων κεφαλαίων, την αξιοποίηση του πλαισίου υποστήριξης του Νέου Επενδυτικού Νόμου 3908/2011 και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, η FrieslandCampina, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως συνεταιριστικός παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων με 15.000 μέλη, αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της ελληνικής κτηνοτροφίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας, στηρίζοντας την επιτυχή συνέχιση της μεγαλειώδους 80χρονης πορείας της μάρκας ΝΟΥΝΟΥ στην ελληνική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου