OLIVEBIOTEQ 2011 – Διεθνές Συνέδριο Ελαιοτεχνολογίας


Τα αποτελέσματα της έρευνας και τεχνολογίας σε γενετικό υλικό, καλλιεργητικές τεχνικές και βιοτεχνολογία της ελιάς, καθώς και σε θέματα βιολογικής και θρεπτικής αξίας και εμπορίας της βρώσιμης ελιάς και του ελαιόλαδου, θα παρουσιαστούν στο 4ο Διεθνές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά από 31 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση και συζήτηση των τελευταίων αποτελεσμάτων της έρευνας και πως αυτά θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος του ελαιοκομικού τομέα, δεδομένου το μέλλον της ελαιοκομίας εξαρτάται από την δομή και λειτουργία των συστημάτων παραγωγής και εμπορίας στις ελαιοπαραγωγικές χώρες, τους κανονισμούς για τις πολιτικές για την γεωργία και το εμπόριο και   την δυναμική της παγκόσμιας αγοράς.


Στο συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 400 επιστήμονες από όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες (Ευρώπη, Αφρική, Β. και Ν. Αμερική, Αυστραλία) που ασχολούνται με τα θέματα της ελαιοκαλλιέργειας, της ποιότητας, τεχνολογίας, τυποποίησης εμπορίας και διατροφικής αξίας του ελαιολάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ''η διεξαγωγή του 4ου διεθνούς συνεδρίου στην Ελλάδα, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον τομέα της ελαιοκομίας και δίνει τη δυνατότητα πολύπλευρης ενημέρωσης των επιστημόνων (γεωπόνους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και άλλων υπηρεσιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα) και επαγγελματιών του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σημασία του ελαιοκομικού τομέα για την εθνική οικονομία είναι γνωστή σε όλους''.

Το 4ο διεθνές συνέδριο οργανώνεται από το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. - Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου - IOC και άλλων ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 
Στα πλαίσια του συνεδρίου οργανώνονται καταστήματα πώλησης για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά και την διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων.

Πληροφορίες : τηλ.28210/83442
  και www.nagref-cha.gr/olivebioteq/index.htm. 
Κατεβάστε το Πρόγραμμα συνεδρίου OLIVEBIOTEQ και την Ημερίδα OLIVEBIOTEQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου