5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και ελιάς

Το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και ελιάς 
αρχίζει σήμερα 6 Απριλίου έως 8 Απριλίου 
και μπορείτε να το επισκεφθείτε στο 
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.
Το φεστιβάλ αποτελεί τον κεντρικό τόπο συνάντησης των ανθρώπων της ελαιοκομίας στην Ελλάδα αλλά και τον προορισμό όλων των ενεργών καταναλωτών για να ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιολάδου και για τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης του. 


Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή του ελληνικού ελαιολάδου και των ελιών αλλά και των καινοτόμων δράσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, η δημιουργία δικτύων που θα αυξήσουν τις εξαγωγές και θα βελτιώσουν τις τιμές των ελαιοκομικών προϊόντων και η ανάδειξη όλων των νέων τεχνολογιών που αφορούν το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά. 



Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και η ΠΕΜΕΤΕ ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς και του ΣΕΒΙΤΕΛ και του ΕΣΒΙΤΕ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2103610265.  


Το φεστιβάλ περιλαμβάνει:
3ήμερη Έκθεση 
Συνέδριο για το Marketing και τις Εξαγωγές του ελαιολάδου
Tο 3ο Διαγωνισμό Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων 
Ενημέρωση καταναλωτών για τα κριτήρια επιλογής ελαιολάδου και προϊόντων του
Παρουσιάσεις με θέμα: Τα ελληνικά Λαδοχώρια
Διαγωνισμό Μαγειρικής με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαγωνισμούς Τοπικών Παραδοσιακών Συνταγών με βάση το ελαιόλαδο
Παρασκευές Cocktail’s με ελαιόλαδο και snacks με επιτραπέζια ελιά
Παρασκευή πράσινου σαπουνιού με ελαιόλαδο
Εκδηλώσεις για παιδιά: Μαγειρική, καλλιτεχνικές δημιουργίες, παιδικά εργαστήρια (τα παιδιά ενημερώνονται για τα οφέλη της κατανάλωσης ελαιολάδου και μαγειρεύουν σε συνεργασία με έμπειρους chef’s συνταγές βασισμένες στο ελληνικό ελαιόλαδο) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου