ΦΑΓΕ : Απογείωση λόγω εξαγωγών


Οι εξαγωγές αλλά και η παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ λειτούργησαν καταλυτικά στην ανάπτυξη των οικονομικών αποτελεσμάτων της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2012. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,9% και ανήλθαν σε 99,2 εκατ. ευρώ, από 87,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ τα καθαρά κέρδη έφθασαν στα 3,86 εκατ. ευρώ από 2,72 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 41,9%.

Όσον αφορά στις εξαγωγές και στις διεθνείς πωλήσεις, αυξήθηκαν σε όγκο 41%, ενώ ειδικά στις ΗΠΑ οι πωλήσεις σε όγκο ενισχύθηκαν κατά 46,4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές και οι διεθνείς πωλήσεις στο γιαούρτι αντιπροσωπεύουν πλέον το 80,2% των συνολικών πωλήσεων γιαουρτιού του ομίλου σε όγκο, από 68,2% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2011.



Σε αντίθετη πορεία κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα στο εσωτερικό, με τις πωλήσεις να υποχωρούν 23,8% στο πρώτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και της στροφής των καταναλωτών σε φθηνότερα γαλακτοκομικά, όπως τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στη μείωση των πωλήσεων έπαιξε και η απόφαση της εταιρείας να σταματήσει να πουλάει σε λιανέμπορους που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Γιώργος Μανέττας  http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου