Τα 5 πιο αηδιαστικά παραδοσιακά φαγητά του πλανήτη!


Κάποιοι τα θεωρούν τρομερά νόστιμα και μοναδικές gourmet λιχουδιές, οι περισσότεροι όμως στο άκουσμα και μόνο του τι περιέχουν θέλουν να κάνουν εμετό!
Ζελέ από μύτη ταράνδου : Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Είναι παραδοσιακό φαγητό στην Αλάσκα και φτιάχνεται σιγοβράζοντας την λιπαρή μύτη του ταράνδου με κρεμμύδια, σκόρδο και μπαχαρικά. Μετά αφήνεις την σούπα να κρυώσει, αυτή παίρνει την μορφή ζελέ και σερβίρεται σε κομμάτια!
Χάρκαλ : To χάρκαλ είναι η αγαπημένη παραδοσιακή λιχουδιά της Ισλανδίας και στην ουσία πρόκειται για καρχαρία. Συγκεκριμένα καρχαρίες από την Γροιλανδία αποκεφαλίζονται, μετά τους βγάζουν τα εντόσθια και τους θάβουν στην άμμο για δύο μήνες. Μετά τους κρεμούν για ένα χρόνο σε στεγνό μέρος και τότε αναπτύσσεται στο δέρμα τους μια καφέ κρούστα η οποία και αφαιρείται πριν σερβιριστεί σε μικρά κομματάκια. Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι μυρίζει έντονα αμμωνία.


Κάζου Μάρζου : Στην ουσία πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας ιταλικό τυρί πεκορίνο. Μόνο που στην περίπτωση του Cazu Marzu, το συγκεκριμένο τυρί στην Σαρδηνία το αφήνουν να παλαιώνει μέχρι να μουχλιάσει και να εμφανιστούν στην επιφάνειά του προνύμφες (δηλαδή σκουλήκια μην ξεχνιόμαστε) και του αφαιρούν το λίπος για να γίνει μαλακό.
Κάποιοι αφαιρούν τα σκουλήκια πριν το καταναλώσουν, οι περισσότεροι όμως όχι. Το εν λόγω τυρί είχε αρχικά απαγορευτεί με νόμο της ΕΕ, αλλά επειδή θεωρήθηκε παραδοσιακό επετράπη και πάλι η κατανάλωσή του. Είναι όμως επικίνδυνο για την υγεία γιατί οι γιατροί ισχυρίζονται ότι οι προνύμφες δεν πεθαίνουν στο στομάχι κατά τη διάρκεια της πέψης.
Όρτολαν : Αυτή η γαλλική λιχουδιά είναι ένα μικρό πουλάκι που μαρινάρεται σε Αρμανιάκ και σερβίρεται ολόκληρο. Έχει απαγορευτεί επίσημα από το 1997 καθώς τα πουλάκια κινδύνεψαν από εξαφάνιση, αλλά διάφορα γαλλικά εστιατόρια συνεχίζουν να το σερβίρουν παράνομα.
Μπαλούτ : Το μπαλούτ (balut) είναι ένα από τα αγαπημένα street food snacks στις Φιλιπίννες. Τί είναι; Βρασμένο έμβρυο πάπιας!
Και κάτι για να τα συνοδέψετε... 

Κρασί από ποντίκια! Θα το βρείτε στην Σινγκαπούρη όπου παίρνουν νεογέννητα ποντικάκια και τα ρίχνουν μέσα σε φιάλες κρασιού από ρύζι και τα αφήνουν να ωριμάσουν για ένα χρόνο. Θεωρείται τονωτικό αλλά λένε ότι μυρίζει σαν πετρέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου