Το κάρυ "σύμμαχος" στην πρόληψη του διαβήτη


Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μια ουσία η οποία υπάρχει στο μπαχαρικό κάρυ μπορεί να βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη σε άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με μελέτη από την Ταϊλάνδη.

Οι ερευνητές, τα ευρήματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetes Care, διαπίστωσαν ότι σε εννέα μήνες, μια καθημερινή δόση από την ουσία κουρκουμίνη φαίνεται να πρόλαβε νέα κρούσματα διαβήτη ανάμεσα σε άτομα με "προδιαβήτη"- μια κλινική κατάσταση κατά την οποία οι ασθενείς έχουν ψηλότερο από το κανονικό επίπεδο γλυκόζης αίματος όχι όμως αρκετά ψηλό για να θεωρηθούν ότι παρουσιάζουν την πλήρη εικόνα του σακχαρώδη διαβήτη, που μπορεί όμως να εξελιχθεί σε διαβήτη τύπου 2.

Η κουρκουμίνη είναι μια ουσία που συναντάται στο ινδικό μπαχαρικό κουρκούμη (γνωστό και ως κιτρινόριζα ή τουρμερικό). Προηγούμενες εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να καταπολεμήσει την φλεγμονή και την αποκαλούμενη οξειδωτική φθορά στα κύτταρα του οργανισμού--δύο παράγοντες πρόκλησης μιας σειράς ασθενειών, μεταξύ των οποίων και διαβήτης τύπου 2.


Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου  - http://www.amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου