Σπανάκι για Μύς και καλή μνήμη!


Μέχρι σήμερα το σπανάκι θεωρούνταν ιδανικό για τη μυϊκή ενδυνάμωση. Όπως φαίνεται εκτός από το σώμα το σπανάκι «δυναμώνει» και ορισμένες εγκεφαλικές λειτουργίες όπως η μνήμη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουλμ στη Γερμανία μελέτησαν 74 άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ ήπιας μορφής και 158 υγιή άτομα. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ηλικίας 65-90 ετών και υποβάλλονταν κατά τη διάρκεια της σε ιατρικές εξετάσεις, νευροψυχολογικά τεστ και παρακολουθούνταν γενικότερα ο τρόπος ζωής τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης C και β-καροτίνης από τα υγιή άτομα. Έτσι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια στις συγκεκριμένες αντιοξειδωτικές ουσίες φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά στη λειτουργία της μνήμης.


Οι ερευνητές εντόπισαν διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες εθελοντών μόνο στις δύο συγκεκριμένες αντιοξειδωτικές ουσίες και όχι σε άλλες όπως η βιταμίνη Ε, το λυκοπένιο και το συνένζυμο Q10. Το σπανάκι, τα καρότα και τα βερίκοκα είναι ορισμένες από τις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και β-καροτίνη.
«Αν και πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα αυτής της μελέτης διαφαίνεται ότι κάποια φρούτα και λαχανικά μπορούν να παίξουν ένα ρόλο στην καταπολέμηση της πάθησης» αναφέρει ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκάμπριελ Νάγκελ, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Alzheimer’s Disease».
Δείτε επίσης : « Θαυματουργό το Σπανάκι παράγει και ηλεκτρική ενέργεια! »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου