Δεν φεύγει τελικά η Coca Cola από την Ελλάδα


Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν φεύγει από την Ελλάδα αλλά κατέθεσε δημόσια πρόταση να αποσύρει τις μετοχές της από το ελληνικό χρηματιστήριο και να τις πάει στο Λονδίνο. Μεταφέρει την έδρα της στην Ελβετία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Coca Cola Hellenic κ. Μιχάλης Ήμελλος στο capital.gr η εταιρεία δεν φεύγει από την Ελλάδα. 
Σημειώνει δε στο οικονομικό site πως «η εταιρεία που παράγει τα οικονομικά αποτελέσματα και φορολογείται στην Ελλάδα είναι και η εταιρεία που συνεχίζει να πουλάει τα προϊόντα μας στην ελληνική αγορά. Αυτή είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον, θυγατρική της μητρικής εταιρείας όπως είναι και οι υπόλοιπες 27 στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, η οποία και παραμένει στην Ελλάδα.
Τα έσοδα και τα κέρδη της Coca-Cola Τρία Έψιλον που παράγονται στην Ελλάδα, παραμένουν στην Ελλάδα και φορολογούνται στην Ελλάδα. Ούτε το Δημόσιο, ούτε η χώρα χάνει κάποιο φορολογικό έσοδο από αυτή την απόφασή μας ».

Για την απόφαση μεταφοράς στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο κ. Ήμελλος εξηγεί πως: "Ο όμιλος εισάγει προς διαπραγμάτευση τις μετοχές του στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά της Ευρώπης, με τεράστια ρευστότητα. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με νούμερα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών η μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών είναι γύρω στα 45 εκατ. ευρώ, στο Λονδίνο είναι 7 δισ. Ευρώ. 
Διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό πολυεθνικών εταιρειών, περίπου το 20% των εισηγμένων στο LSE είναι διεθνείς εταιρείες, εμφανίζει το μεγαλύτερο αριθμό επενδυμένων κεφαλαίων σε πολυεθνικές εταιρίες με το τρέχον ύψος των κεφαλαίων αυτών να είναι περίπου 950 δισ. ευρώ.
Το feedback που λάβαμε από την πλειονότητα των μετόχων μας είναι ότι το LSE αποτελεί το καταλληλότερο Χρηματιστήριο για εταιρείες με παρουσία στις αναδυόμενες αγορές, γεγονός που ταιριάζει στο γεωγραφικό προφίλ της Coca-Cola Hellenic. Και φυσικά, είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα συμπεριληφθούμε στον δείκτη FTSE-100, κάτι που θα δώσει επιπλέον ώθηση όσον αφορά την ρευστότητα για τη μετοχή, διότι παρακολουθείται από τα λεγόμενα Index tracking funds, τα οποία παρακολουθούν και επενδύουν την πορεία δεικτών όπως ο συγκεκριμένος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου