Άφαντοι οι νέοι ιδιοκτήτες της Δωδώνη!


Το πρώτο δείγμα γραφής που έρχεται από το «μέτωπο» της Δωδώνη είναι τουλάχιστον ανησυχητικό. Το 67,33% της γαλακτοβιομηχανίας πουλήθηκε, όπως είναι γνωστό, έναντι 21 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία που συνέστησαν ο οφειλέτης της, Σίμος Foods και η ρωσικών συμφερόντων επενδυτική SI Capital Partners.
Ωστόσο, ουδείς εκπρόσωπος του γκρουπ έχει εμφανιστεί στις εγκαταστάσεις της Δωδώνη τους τελευταίους τρεις μήνες ενώ το ίδιο συνέβη και στην έκτακτη γενική συνέλευση η οποία συγκλήθηκε -κατόπιν αιτήματος των Ενώσεων- τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου. Οι νέοι ιδιοκτήτες έλαμψαν δια της απουσίας τους 'πατώντας" στην εκκρεμότητας της μεταβίβασης των μετοχών, ενώ αντίθετα έδωσε το παρών εκπρόσωπος του εκκαθαριστή της ΑΤΕbank ο οποίος ζήτησε -και "πέρασε"- την αναβολή της συνέλευσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και ο ίδιος ο φερόμενος ως επικεφαλής της SI σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο φύλλο παραδέχθηκε, κανείς από το γκρουπ δεν έχει συναντηθεί μέχρι στιγμής με εκπροσώπους των παραγωγών.  Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να συντηρείται η αβεβαιότητα  γύρω από την τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει ο νέος ιδιοκτήτης σχετικά με τις τιμές του εισκομιζόμενου γάλακτος. 

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον και στο πλαίσιο μιας «επίθεσης φιλίας» προς τους παραγωγούς, δεν θα θελήσει να «πειράξει» το τιμολογιακό καθεστώς, όμως δεν βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι δεν θα το πράξει στη συνέχεια. Εξάλλου, Ενώσεις και κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για «προίκα» αξίας άνω των 40 εκατ. ευρώ σε αποθέματα τυριού, τα οποία παίρνει μαζί με το 67,33% ο αγοραστής.
Όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχουν απαντηθεί ακόμα τα ερωτήματα σχετικά με την εμπλοκή στην αγοραπωλησία υψηλόβαθμων στελεχών από το παρελθόν της ΑΤΕ αλλά και της γαλακτοβιομηχανίας.

Τσατσάκης Γιάννης - http://www.agronews.gr

Διαβάστε επίσης το σχετικό άρθρο : Κοιτάζουν από μακριά οι «επενδυτές» στη Δωδώνη

http://www.agronews.gr/news/companies/arthro/87901/koitazoun-apo-makria-oi-ependutes-sti-dodoni/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου