Παραγωγή και προώθηση ελαιολάδου


Συνέδριο με θέμα : «Βελτιστοποίηση παραγωγής και προώθησης ελαιολάδου και ελαιουργικών προϊόντων» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου διοργανώνουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Λέσβου στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.
Η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, αποτελεί ουσιαστικά αποτέλεσμα των επαφών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την γερμανική πλευρά με στόχο την προώθηση του ελαιολάδου και των άλλων προϊόντων των νησιών μας, στην αγορά της Γερμανίας αλλά και στις άλλες αγορές.


Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου, η Γερμανική πλευρά είχε εκφράσει μέσω του κ. Κριστόφ Σουμάχερ (συμβούλου του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας κ. Φούχτελ), ενδιαφέρον για συνεργασία ειδικά για το ελαιόλαδο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Καπάρα, του κ. Μυρσινιά από το Επιμελητηρίου Λέσβου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στη συνάντηση τότε, συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση έναρξη στην κοινή προσπάθεια για συνεργασία των δύο πλευρών, με κοινές εκδηλώσεις που θα εστιάζουν στον τομέα του ελαιολάδου και επαφές για την προώθηση του τουρισμού, καθώς και των άλλων αγροτικών μας προϊόντων.
Η ημερίδα της Παρασκευής εντάσσεται στα πλαίσια αυτά και στόχος είναι να πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις με αντικείμενο τα προϊόντα και των άλλων νησιών της Περιφέρειας.
Οι σύνεδροι που θα συμμετέχουν και θα καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους στο συνέδριο, είναι γνώστες και ειδικοί της γερμανικής αγοράς ελαιολάδου, αλλά και του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου