Στις Λαϊκές αγορές τα γαλακτοκομικά προϊόντα!


Η απευθείας διάθεση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές θα ξεκινήσει σε ένα μήνα, κατά τον υπουργό. Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτησή του στους υπουργό έφερε στο προσκήνιο δύο σημαντικά ζητήματα. Από τη μία το ζήτημα της διάθεσης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, και από την άλλη το ζήτημα των παράνομων εισαγωγών κηπευτικών.

Έτσι, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή σχετικά με διάθεση γαλακτοκομικών στις λαϊκές αγορές από τους ίδιους τους παραγωγούς αποκάλυψε πως τρέχει η διαδικασία και σε ένα μήνα οι παραγωγοί θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους ελεύθερα στις αγορές.


Ο βουλευτής ζήτησε  να σπάσει το "αντιπαραγωγικό καρτέλ μέσω της ερώτησής του στη Βουλή, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη παραγωγή και την απασχόληση και να στηριχθούν οι παραγωγοί που επιμένουν, κάτω από δύσκολες συνθήκες, να παράξουν και να συμβάλλουν στο ΑΕΠ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Συγκεκριμένα ζήτησε από τον Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να επιτραπεί η πώληση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές, μέσω των λαϊκών αγορών.
Τέλος, ο Υπουργός απάντησε όσον αφορά τις παράνομες ελληνοποιήσεις κηπευτικών πως ήδη σήμερα 62 στελέχη του Υπουργείου από τα σύνορα της χώρας, μαζί με τους κεντρικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, ασχολήθηκαν με το θέμα, έτσι ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αντιμετώπιση της λαθραίας διακίνησης αγαθών και προϊόντων. 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο :
http://www.agronews.gr/diatrofi-agrotourismos/diakinisi-proiodon/arthro/89930/anoigoun-oi-laikes-agores-gia-to-gala/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου