Γιορτάζει η Γαστρονομία στην Αθήνα


«Food Days - Ημέρες Γεύσης» τιτλοφορείται το πρώτο φεστιβάλ Γαστρονομίας που θα διεξαχθεί 7-10 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για μια πρωτοποριακή και μεγάλης εμβέλειας εκδήλωση που συνδυάζει εκλεκτά τρόφιμα, ποτά και κρασιά από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, με πληθώρα εκδηλώσεων, όπως εργαστήρια γεύσης, σεμινάρια, ομιλίες και επιδείξεις μαγειρικής. Θα συμμετέχουν πολλοί διακεκριμένοι σεφ και άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής γαστρονομίας, με τους οποίους θα μπορεί να συναναστραφεί το κοινό.
Στη Food Days θα βρεθούν επίσης κορυφαία εστιατόρια, που θα μαγειρέψουν μερικά από τα εμβληματικά πιάτα τους, στο πλαίσιο οργανωμένων γευστικών δοκιμών, ώστε ακόμα και όσοι μόνο ακουστά έχουν τα βραβευμένα αυτά εστιατόρια να μπορέσουν να γευθούν τις δημιουργίες τους. Ταυτόχρονα θα γίνουν πολλές παρουσιάσεις βιβλίων μαγειρικής παρουσία των συγγραφέων τους, που θα βρίσκονται εκεί για να τα υπογράψουν.
Σήμερα, που η μαγειρική και η γαστρονομία έχουν μπει περισσότερο από ποτέ στην καθημερινότητά μας και τα προϊόντα υψηλής γευστικής απόλαυσης, ελληνικά και εισαγόμενα, κατακτούν μέρα με την ημέρα την εκτίμηση των καταναλωτών, οι επισκέπτες της Food Days αναμένεται να είναι πολλές χιλιάδες. 

Παράλληλα, σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το φαινόμενο της «επιστροφής στην επαρχία», με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες νέες εταιρείες παραγωγής και τυποποίησης ελληνικών προϊόντων, τα οποία οι καταναλωτές δοκιμάζουν με ενδιαφέρον. Ανάλογη ανοδική πορεία ακολουθούν τόσο τα επώνυμα ελληνικά προϊόντα διατροφής, όσο και τα αντίστοιχα προϊόντα εισαγωγής, που επίσης θα πρωταγωνιστήσουν στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Αθηνών.
Η διαμόρφωση της έκθεσης είναι πρωτοποριακή: εμπνευσμένη από το πολεοδομικό σχέδιο της Αθήνας του 1832, των αρχιτεκτόνων Κλεάνθη και Schaubert, με οικιστικά τετράγωνα, δρόμους και πλατείες, προτρέπει τον επισκέπτη σε μια ευχάριστη γευστική περιπλάνηση, σαν να ήταν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Έτσι, οι «κυνηγοί γεύσης» που θα επισκεφθούν το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Αθηνών, θα ζήσουν τις δικές τους Ημέρες Γεύσης σε μία πραγματικά πρωτόγνωρη και βιωματική εκθεσιακή εμπειρία.
Η Food Days τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οργανώνεται από την εταιρεία Vinetum, γνωστή από την οργάνωση ανάλογων εκθέσεων, όπως το Οινόραμα και τα Διονύσια, που εξίσου πρωτοπόρα άνοιξαν το δρόμο των οινικών εκθέσεων στην Ελλάδα. Γενική είσοδος: 5 € το άτομο  (δωρεάν είσοδος για παιδιά).
Γενικές Πληροφορίες: Τ: 210 766 0560, F: 210 766 0680 e-mail: info@vinetum.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου