Farmers market – Η αγορά των αγροτών


Απρόσκοπτα θα συνεχίσει τη λειτουργία της η πιλοτική αγορά αγροτικών προϊόντων “farmers market” της Πρέβεζας, η πρώτη που ξεκίνησε να λειτουργεί στη χώρα με τις ευλογίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξη από τους ίδιους τους αγρότες, καθώς το Πρωτοδικείο της πόλης απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον της ο τοπικός Σύλλογος Οπωροπωλών –Παντοπώληδων.

Οι οπωροπώλες υποστήριζαν το αίτημά τους για άμεση αναστολή της λειτουργίας της αγοράς με το επιχείρημα ότι σε αυτήν δραστηριοποιούνται και άτομα τα οποία εμφανίζονται ως παραγωγοί ωστόσο διαθέτουν προϊόντα που δεν παράγουν οι ίδιοι.


Το αίτημα απορρίφθηκε αρχικά από το δικαστήριο και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο μονομελές Πρωτοδικείο. Το τελευταίο άκουσε αμφότερες τις πλευρές και εν τέλει απεφάνθη ότι η εξέταση της αίτησης των οπωροπωλών για αναστολή λειτουργίας της αγοράς δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του. Έτσι προχώρησε στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, δίνοντας πάντως το δικαίωμα στους αιτούντες- εφόσον το επιθυμούν- να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.

"Η αγορά αγροτών της πόλης μας συνεχίζει να λειτουργεί καθόλα νόμιμα καθώς τη διέπουν όλες οι σχετικές άδειες που απαιτούνται", δήλωσε στο Agronews o πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Πρέβεζας, Λεωνίδας Ραβανός.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το πιλοτικό εγχείρημα αγκάλιασαν από την αρχή όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, ο δήμος, ο σύλλογος γεωπόνων κλπ. ενώ όπως διαπιστώνει ο ίδιος, το εγχείρημα αυτό φαίνεται πως ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό αλλά και τη συνεχή ροή αγροτικών προϊόντων.

Ακόμα πιο καυστική ήταν η ανακοίνωση της ΕΝΑ Πρέβεζας η οποία αφήνει αιχμές για συγκεκριμένα συμφέρονται και σκοπιμότητες πίσω από την προσπάθεια να μπει "φρένο" στο εγχείρημα του farmers market. 

Δείτε ολόκληρο το άρθρο : 

Πηγή : agronews.gr - Ταγκαλάκη Έλενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου