HO.RE.CA 2013


Με ρεκόρ εκθετών και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων αναμένεται η διοργάνωση της φετινής διεθνούς έκθεσης HORECA 2013, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 11 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της βιομηχανίας του τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι κύριες κατηγορίες που θα έχουν παρουσία στην HORECA είναι : Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, πισίνες, καθιστικά, αίθρια, σκίαση, γενικές τροφοδοσίες, προϊόντα ζύμης, καφέδες, μπίρες, ποτά, νερό, πληροφορική, μηχανοργάνωση, μηχανήματα και εξοπλισμός εστίασης, επιτραπέζιος εξοπλισμός.



Ήδη η έκθεση καλύπτει 40.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 450 εκθέτες, ενώ αναμένονται να την επισκεφτούν πάνω από 100.000 επαγγελματίες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλες Εκδηλώσεις :

Μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της HORECA. Events, σεμινάρια, παρουσιάσεις και συνελεύσεις είναι στην ατζέντα της έκθεσης. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι :

6ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας
Φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα βρίσκεται η ανάληψη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (WACS), στην Αθήνα το 2016. Στα πλαίσια αυτά θα φιλοξενηθούν στη 8η HORECA οι προκριματικοί διαγωνισμοί γαστρονομίας της WACS, οι νικητές των οποίων θα διαγωνιστούν στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2013, με στόχο να αναδειχθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Νορβηγία το 2014.

«Ελληνικό Πρωινό» από το Ξ.Ε.Ε.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θα παρουσιάσει στα πλαίσια της 8ης HORECA 2013 όλες τις εξελίξεις γύρω από το project «Ελληνικό Πρωινό». Έτσι, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο Hall 4, θα αναδειχθούν τα αποτελέσματα της συντονισμένης δράσης του για την καθιέρωση του «Ελληνικού Πρωινού» στα ξενοδοχεία.

«Future Hotel on the Web»
Η καινοτόμος εκδήλωση «Future Hotel on the Web», θα πραγματοποιηθεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Hall 3. Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να παρουσιαστούν μέσα από σύντομες και φιλικές στο θεατή παρουσιάσεις με διαδραστικές εφαρμογές, όλες οι νέες διαδικτυακές τεχνολογίες και υπηρεσίες που σκοπό έχουν την αύξηση των πωλήσεων και τη μεγιστοποίηση των κρατήσεων από το διαδίκτυο.

Βartending Show
Θα διοργανωθεί ένα μοναδικό show για τους επαγγελματίες Bartenders, bar managers και ιδιοκτήτες bar και cafes, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και διαγωνισμών υπό την αιγίδα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ).

2ο HORECA BEER FESTIVAL
Η επιτυχία του 1ου Beer Festival παρότρυνε τη διοργανώτρια να προετοιμάσει μια μεγαλύτερη γιορτή μπίρας, με περισσότερες συμμετοχές beer bartenders, ενδιαφέροντες διαγωνισμούς και παρουσιάσεις των νέων trends. Έλληνες και ξένοι ειδικοί θα μιλήσουν για τη μυστικά της ζυθοποίησης, ενώ παρόντα θα είναι και τα σημαντικότερα brands μπίρας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
Η μπιραρία του αύριο: Στα πλαίσια του 2ου Beer Festival, θα οργανωθεί και ένα πάνελ ομιλητών με θέμα «Η Μπιραρία του αύριο». Συγκεκριμένα, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου,16:30-18:00, εταιρείες κατασκευής, αρχιτεκτονικής και interior διακόσμησης, θα αναπτύξουν θέματα ανακαίνισης χαμηλού κόστους και εξαρχής κατασκευής χώρων μαζικής Εστίασης, ενώ θα παρουσιάσουν και επιτυχημένα case studies.

ΗORECA WINE
Νέος τομέας κρασιού Θα διοργανωθεί το 1ο Σαλόνι Ελληνικού Κρασιού σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο υψηλής αισθητικής, στο hall 4. Περισσότερες από τριάντα οινοποιητικές εταιρείες θα αναδείξουν τη σημασία και το ρόλο του επώνυμου ελληνικού κρασιού στη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας. Το 1o Σαλόνι Κρασιού θα πλαισιώνεται και από σειρά εκδηλώσεων και γευστικών δοκιμών.

Τα πρωταθλήματα καφέ στη HORECA
Η HORECA θα φιλοξενήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Καφέ του SCAE Hellas για την ανάδειξη των καλύτερων Ελλήνων baristas.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου