Κροστίνι με σολομό μαρινάτο

ΥΛΙΚΑ :
2 φιλέτα σολομού - 1 κρεμμυδάκι - 5 κλωναράκια άνηθο - το χυμό και το ξύσμα από 1/2 λεμόνι - 2 κ.σ. ψιλοκομμένο πράσο - από 1 κ.σ. ψιλοκομμένο καρότομάραθοσέλερι - 8 κόκκους πιπέρι - 1 κ.γ. κόκκους μουστάρδα - 5 κόκκους μπαχάρι - 1 κ.σ. αλάτι - 2 κ.σ. ζάχαρη - 4 φέτες άσπρο ψωμί - 1-2 κ.σ. βούτυρο - 150 γρ κρέμα γάλακτος - 2 κ.γ. τριμμένο αγριοράπανο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  1. Τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού σε μια πορσελάνινη πιατέλα.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε κυβάκια.
  3. Πλένουμε, τινάζουμε και ψιλοκόβουμε το άνηθο.
  4. Αναμειγνύουμε το άνηθο με τα κυβάκια, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα.
  5. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  6. Χτυπάμε στο γουδί τα μπαχαρικά με αλάτι και ζάχαρη και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.
  7. Ανακατεύουμε καλά.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα επάνω στα φιλέτα του ψαριού.
  9. Σκεπάζουμε το ψάρι με διαφανή μεμβράνη, ακουμπάμε επάνω του μια ξύλινη επιφάνεια κοπής ώστε να το πατάει και το αφήνουμε στο ψυγείο δύο μέρες.
  10. Προτού σερβίρουμε, κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και το περνάμε με βούτυρο από το τηγάνι ώσπου να ροδίσει.
  11. Κόβουμε τα φιλέτα το ψάρι λοξά σε μικρά κομμάτια.
  12. Αναμειγνύουμε το αγριοράπανο με την κρέμα γάλακτος.
  13. Διακοσμούμε με το μείγμα τα κροστίνι.
  14. Βάζουμε επάνω τους τα κομματάκια ψαριού και σερβίρουμε. 
πηγή : ucook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου