Γεύση και Μνήμη


Η πολυεπίπεδη συμμετοχική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Γεύση και Μνήμη», που πραγματοποιήθηκε πιλοτικά στην Καλαμάτα τον Μάρτιο του 2012, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθημερινός Πολιτισμός», έρχεται αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα σε εμπλουτισμένη εκδοχή. 

Μέσα από ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια, σεμινάρια, αφηγήσεις, μουσική, προβολές κι εκπαιδευτικά δρώμενα, το τετραήμερο συμπόσιο «Γεύση και Μνήμη ΙΙ» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (28-31/3). Διερευνά τη σχέση του «γεύεσθαι» –στις πρακτικές και μεταφορικές διαστάσεις του– με την Ιστορία και την πολιτισμική ταυτότητα.

Με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ερευνητών, σεφ και γαστρονόμων, αρχαιολόγων (της γεύσης) κι εκπροσώπων της πολιτείας, οι οπτικές και οι συνδέσεις της γεύσης με άλλα πεδία συνθέτουν ένα πραγματικά ευρύ φάσμα!

Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα καλύψουν οι ομιλητές είναι η αρχαία διατροφή και οι παραδοσιακές γευστικές συνήθειες, η μνήμη και η τέχνη του φαγητού αλλά και η σχέση της γεύσης με τη λαϊκή τέχνη, με τη μουσική, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία ή τον ψηφιακό κόσμο. 

Οι μικροί θα έχουν επίσης το δικό τους γευστικό μερίδιο, με κουκλοθέατρο, παιχνίδια κι εργαστήρια καθώς και μια έκθεση ζωγραφικής μαθητών ακόμη κι έναν Καραγκιόζη γευσιγνώστη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βασ. Κωνσταντίνου 48 (μετρό Ευαγγελισμός). Περισσότερα στο 2107273516 και στο www.eie.gr 

Πηγή : http://www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου