Αμερικανοί καταγγέλλουν ζυθοποιία ότι «νερώνει» την μπίρα Bud


Οι λάτρεις της μπίρας στις ΗΠΑ κατέθεσαν αγωγή ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων κατηγορώντας την εταιρεία Anheuser-Busch, που παρασκευάζει τις εξαιρετικά δημοφιλείς στην αμερικανική αγορά Budweiser (Bud) ότι «νερώνει» το αγαπημένο τους ποτό.

Στις αγωγές τους που κατατέθηκαν στην Πενσιλβάνια, την Καλιφόρνια και άλλες πολιτείες, υποστηρίζουν ότι οι καταναλωτές εξαπατήθηκαν σχετικά με το ποσοστό αλκοόλ που περιείχε το ποτό τους και αναγραφόταν στη συσκευασία. Η αγωγή αφορά 10 τύπους μπίρας της Anheuser-Busch, περιλαμβανομένων των Budweiser (μόνο στην Αμερική ονομάζεται έτσι - στην διεθνή αγορά πωλείται ως Bud) και Michelob.



Η Αnheuser-Busch InBen χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς «εντελώς ψευδείς» και ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «οι μπίρες μας τηρούν απόλυτα τους νόμους που αφορούν τα αναγραφόμενα στη συσκευασία».

Οι αγωγές βασίστηκαν σε πληροφορίες από πρώην υπαλλήλους σε ζυθοποιίες που ανήκουν στην πολυεθνική.

«Οι πληροφορίες μας προέρχονται από πρώην υπαλλήλους στην Anheuser-Busch, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι, στο πλαίσιο της εταιρικής πρακτικής, όλα τα αναφερόμενα (στην αγωγή) προϊόντα "νερώνονται" », είπε ο επικεφαλής της νομικής ομάδας που έχει αναλάβει την υπόθεση Τζος Μπόξερ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, «η Anheuser-Busch διαθέτει μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ελέγχου και επεξεργασίας στον κόσμο για να καταγράφει με ακρίβεια το περιεχόμενο του αλκοόλ στα τελικά στάδια παραγωγής και στη συνέχεια (η εταιρεία) προσθέτει νερό και παράγει μπίρες με σημαντικά χαμηλότερη περιεκτικότητα αλκοόλ από αυτήν που αναφέρεται στην ετικέτα».

Η αγωγή αναφέρει ότι η πρακτική αυτή ξεκίνησε ύστερα από τη συγχώνευση της αμερικανικής Anheuser-Busch με τη βελγο-βραζιλιάνικη InBev το 2008 από την οποία δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος παραγωγός αλκοολούχων ποτών στον κόσμο.

«Ύστερα από τη συγχώνευση, η Anheuser-Busch επιτάχυνε ραγδαία τη διαδικασία εξαπάτησης, θυσιάζοντας τα ποιοτικά προϊόντα που κάποτε παρήγαγε η Anheuser-Busch προκειμένου να μειώσει το κόστος», σύμφωνα με την αγωγή.

Ο Πίτερ Κρέμερ, αντιπρόεδρος του τμήματος παραγωγής και προμήθειας της Anheuser-Busch αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «τηρούμε υπερήφανα τις υψηλότερες προδιαγραφές στη διαδικασία παραγωγής της μπίρας μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου