Περί Γαστρονομίας. . .


Μια ενδιαφέρουσα ακαδημαϊκή ημερίδα με θέμα «Sublime Food : The Poetic and Realities of Gastronomy» συνδιοργανώνουν το DereeThe American College of Greece και οι Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου (6-9μ.μ.) με αφορμή τo βιβλίο «Η Νέα Ελληνική Κουζίνα» του Δρ. Αλβέρτου Αρούχ (Επίκουρος), κριτικού και μελετητή της ελληνικής γαστρονομίας, ομότιμου καθηγητή του DEREE. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα από καθηγητές του DEREE που θα παρουσιάσουν το ζήτημα της γαστρονομίας από διαφορετικά γνωστικά πεδία, κοινωνιολογίας, ιστορίας, ανθρωπολογίας κ.α.

Μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι το θέμα της ελληνικότητας στη νέα ελληνική κουζίνα («New Greek cuisine cooks up Greekness»), τρως ότι είσαι («You eat what you are») κρασί και ποίηση («In vino poetica veritas»), φαγητό και παγκοσμιοποίηση («Food: The Global Plate»). 

Διαβάστε επίσης : ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ : ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ...


Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ. 210 6009800 εσωτ. 1109. DEREE – The American College of Greece, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου