Δυναμική είσοδος της ΚΡΙ ΚΡΙ στο Γιαούρτι


Έξι εκατ. ευρώ επενδύσεις έχει δρομολογήσει για τη φετινή περίοδο η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, όπως αποκάλυψε στο "R" ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Τσινάβος. Οι επενδύσεις αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι για την αύξηση της παραγωγής σε γιαούρτι με την τοποθέτηση νέων γραμμών παραγωγής αλλά και για επέκταση των αποθηκευτικών χώρων.
Πάνω από 10% το μερίδιο στην ελληνική αγορά. Επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Τσινάβος τις συγκεκριμένες επενδύσεις, καθώς όπως μας αποκάλυψε η ζήτηση για τα γιαούρτια Κρι Κρι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Στην Ελλάδα σήμερα το μερίδιό της σε όγκο έχει ξεπεράσει το 10%, από το μισό που ήταν πριν από μία διετία. Αύξηση που όπως μας είπε πηγάζει από την ελληνικότητα του προϊόντος που πλέον ελκύει τον Έλληνα καταναλωτή, ο οποίος συνειδητά επιλέγει να στηρίξει τα ντόπια προϊόντα.



Άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού

Την ίδια στιγμή η εταιρεία έχει εντείνει τις προσπάθειές της εισόδου σε νέες αγορές του εξωτερικού με βασικότερη την Αγγλία. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία η είσοδος αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι σήμερα η εταιρεία έχει τοποθετήσει τα προϊόντα της στις μεγαλύτερες αλυσίδες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Δανίας.

Εξελίξεις υπάρχουν και ως προ τα παγωτά Κρι Κρι, καθώς μόλις πριν από ένα μήνα λανσάρισε δύο νέους κωδικούς το Master ION Αμυγδάλου και το Νoisette. H εκτίμησή του είναι ότι η πορεία των πωλήσεων του παγωτού θα είναι αυξημένες έναντι του 2012, λόγω των άκρως θετικών εκτιμήσεων που υπάρχουν για το κύμα των τουριστών που θα επισκεφτούν τη χώρα τη φετινή περίοδο. Και μάλιστα σε προορισμούς, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα, όπου η εταιρεία έχει πετύχει διευρυμένη παρουσία.


Πηγή : www.reporter.gr - Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου