Στρατηγικός επενδυτής για την ΑΓΝΟ

Σε 1-1,5 μήνα πρόκειται να αποφανθεί το δικαστήριο για την τύχη της έφεσης που άσκησε η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ κατά της απορριπτικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου σχετικά με την ένταξή της στο άρθρο 99, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα 27 Μαϊου.
Η εταιρεία κατέθεσε επίσης τη  προφορικά και αίτημα για διαταγή προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η διοίκηση της ΑΓΝΟ κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των εργαζομένων στο αίτημά της διαβεβαιώνοντάς τους ότι έχει βρεθεί στρατηγικός επενδυτής ο οποίος περιμένει την υπαγωγή της εταιρείας στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές προκειμένου να μπει στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή, Θ. Κωστόπουλο, η όλη διαδικασία –εφόσον τελικά υπαχθεί η γαλακτοβιομηχανία στο άρθρο 99 και γίνει δεκτό το αίτημα προστασίας- , συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων νομικών και οικονομικών ελέγχων, θα διαρκέσει περίπου 40 μέρες. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο νέος επενδυτής θα εξοφλήσει τους –απλήρωτους- εργαζόμενους στο ακέραιο.

Πρακτικό συμφιλίωσης με εργαζόμενους
:

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής οι εργαζόμενοι δέχτηκαν να υπογράψουν «πρακτικό συμφιλίωσης» με τη διοίκηση της ΑΓΝΟ σύμφωνα με το οποίο ανακαλούνται οι εκατέρωθεν μηνύσεις αλλά και οι απολύσεις που είχε δρομολογήσει η διοίκηση της εταιρείας. Επίσης, οι δυο πλευρές παίρνουν δεσμεύονται οι μισθοί να καταβάλλονται με βάση υπογεγραμμένη επιχειρησιακή σύμβαση.

Προτάθηκε «κούρεμα» 40% στους παραγωγούς
:

Αντίθετα, οι κτηνοτρόφοι που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με την ΑΓΝΟ εμμένουν στη θέση τους καθώς δεν έχουν λάβει καμία έγγραφη δέσμευση από τη γαλακτοβιομηχανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διοίκηση προτάθηκε «κούρεμα» 40% στα οφειλόμενα ποσά μαζί με τη διαβεβαίωση ότι ο νέος επενδυτής θα καταβάλει το υπόλοιπο 60%. Όλα αυτά, όμως, μόνο σε... προφορικό και θεωρητικό επίπεδο.

Των Γ. Τσατσάκη, Λ. Λιάμη  
Πηγή : http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου