Συνάντηση μεταξύ ΕΦΕΤ - FSA - ΥΠΑΑΤ

Συνάντηση μεταξύ του εκπροσώπου του Φορέα Ελέγχου Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA, Food Standards Agency) Άντριου Ρόουντς (Andrew Rhodes), εκπροσώπων της βρετανικής πρεσβείας στην Ελλάδα και του προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Ιωάννη Τσιάλτα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα που σχετίζονται με τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων.
Ο κ. Ρόουντς είχε επίσης συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΦΕΤ καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη δομή και την οργάνωση του επίσημου ελέγχου στις δύο χώρες γενικά, με έμφαση στον τομέα των τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή πληροφοριών για την οργάνωση αμφότερων των συστημάτων καθώς και παράθεση εμπειριών και μεθόδων επίλυσης προβλημάτων που ανακύπτουν, όπως για παράδειγμα τα θέματα που αφορούσαν τη διάθεση κρέατος αλόγου.
Επιπλέον συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα στην παρούσα χρονική περίοδο λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Ρόουντς προσκάλεσε τις ελληνικές Αρχές σε ανάλογη συνάντηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή : ΑΜΠΕ – ΕΦΕΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου