Κορινθιακή σταφίδα "gourmet" κατακτά τον κόσμο

Σε προϊόν gourmet μετέτρεψε την Κορινθιακή σταφίδα νεαρός αγρότης. Ο ίδιος ακολουθεί βιολογική μέθοδο για την αποξήρανση της σταφίδας, η οποία κάνει θραύση στη διεθνή αγορά.

Η κορινθιακή σταφίδα αποξηραμένη στη σκιά αναδεικνύεται ως το Εθνικό μας "super food". Τη διαδικασία της καλλιέργειας την έμαθε από τον παππού του και εδώ και τρία χρόνια έχει την δική του παραγωγή κατακτώντας τον κόσμο! Τελειώνοντας τις σπουδές του ο νεαρός Γιώργος (όπως δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha) σε μία συζήτηση που είχε με τον παππού του έμαθε για την συγκεκριμένη μέθοδο αποξήρανσης της σταφίδας στην σκιά, μέθοδο που χρησιμοποιούταν τα παλαιότερα χρόνια.

Σε αντίθεση με την σταφίδα που αποξηραίνεται στον ήλιο η σταφίδα σκιάς απαιτεί συνεχή παρουσία και παρακολούθηση και η αποξήρανση μπορεί να διαρκέσει ως και 50 ημέρες. Το αποτέλεσα όμως αξίζει τον κόπο καθώς έχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών. 

Φέτος η βιολογική σταφίδα σκιάς που παράγει βραβεύτηκε στο Λονδίνο σε διεθνές διαγωνισμό με χρυσό αστέρι! Για πρώτη φορά στα χρονικά σταφίδα γενικότερα πήρε τέτοια διάκριση. Ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που του παρουσιάστηκαν ο Γιώργος Μάζος παράγει περίπου 7 τόνους σταφίδας το χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καταλήγει στο εξωτερικό. Τα συγκεκριμένα αμπέλια ευδοκιμούν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος μ'αποτέλεσμα το 80% της παραγωγής της μαύρης σταφίδας σε παγκόσμιο επίπεδο να προέρχεται από την χώρα μας! 

πηγή : FOOD-ISIMO


1 σχόλιο:

  1. Διαβάστε επίσης το συγκεκριμένο άρθρο σχετικά με την μαύρη σταφίδα...Θα σας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

    http://www.tovima.gr/science/article/?aid=537656

    ΑπάντησηΔιαγραφή