Ρίζες κιχωρίου για την αντιμετώπιση της δυσανεξίας στη λακτόζη (?)

Λύση στην έλλειψη μεταλλικών στοιχείων, που αντιμετωπίζουν τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, υπόσχεται αναψυκτικό με μεταλλικό νερό από την περιοχή Βαλτσέλε της Ρουμανίας και ίνες χωρίς γλουτένη, οι οποίες εξάγονται από ρίζες κιχωρίου (βότανο γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες). Το προϊόν παράγει μία εταιρεία από τη επαρχία Κοβάσνα, στην Κεντρική Ρουμανία.


“Το μεταλλικό νερό με ίνες απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη, καθώς και σε εκείνα που έχουν υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής” ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας “Wega Invest” Σίλβιου Μανόλε, διευκρινίζοντας ότι “βοηθά στη μείωση των τριγλυκεριδίων, της χοληστερόλης, των επιπέδων του σακχάρου στο επιταχύνει την εντερική διέλευση”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μελέτες γύρω από το προϊόν διήρκεσαν δύο χρόνια και η εταιρεία απέσπασε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και κατοχύρωσε την πνευματική ιδιοκτησία, τόσο για το προϊόν όσο και για τη διαδικασία παραγωγής του.

“Είναι το πρώτο προϊόν στο είδος του που παράγεται στην Ευρώπη” σημείωσε ο κ. Μανόλε, εξηγώντας ότι ο συνδυασμός του μεταλλικού νερού με τις ίνες κιχωρίου είναι σημαντικός γιατί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πασχόντων από κοιλιοκάκη (αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου), που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, είναι ότι έχουν έλλειψη μεταλλικών στοιχείων, και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, στις ηλικίες 30-40 ετών. Καταναλώνοντας ίνες σε καθημερινή βάση, ο κίνδυνος εμφάνισης αυτών των ασθενειών μειώνεται, είπε.

Προς το παρόν το αναψυκτικό πωλείται μόνο στην πόλη Σφίντου Γκεόργκε, στην κεντρική Ρουμανία και σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά στόχος της εταιρείας είναι η λειτουργία μίας νέας παραγωγικής μονάδας και η αύξηση των πωλήσεων.


Πηγή : amna.gr – kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου