Κοροϊδία το γάλα δύο ημερών σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους

«Επικίνδυνους για τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα» χαρακτηρίζει ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα» το δίδυμο Χατζηδάκη-Σκορδά, ζητά την παραίτησή τους και την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) αλλά και η Ενωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας ζητούν να αναλάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τις ευθύνες της.
«Το φρέσκο γάλα δύο ημερών είναι κόλπο και τέχνασμα και με το "φρέσκο" των 11 ημερών θα πλημμυρίσει η αγορά με αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης γάλα, υψηλής παστερίωσης, το οποίο και τελικά θα βλάψει τον καταναλωτή», είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης.
(Μία επερώτηση μόνο : Θα μας πεί κανείς τόσο καιρό την προέλευση του γάλατος που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες? Έχουμε άραγε τόση μεγάλη αυτάρκεια στην Ελλάδα σε αγελαδινό γάλα και κρέας? Προσωπικά δεν το πιστεύω, άρα είναι άλλα τα συμφέροντα που παίζονται για άλλη μία φορά στις πλάτες του καταναλωτή. Food-isimo).
«Γάλα δύο ημερών σε φθηνή τιμή δεν μπορεί να πίνει κανείς στην Ελλάδα, παρά μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα να το αγοράζουν από φάρμες ή οι μικρές τοπικές κοινωνίες, σε υψηλές, όμως, τιμές. Για τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες που καλύπτουν και το μεγάλο μέρος της κατανάλωσης είναι αδύνατο και ασύμφορο», σχολίασε ο Θανάσης Βασιλέκας, από την Ενωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας. Η αποδοχή της πρότασης για «φρέσκο γάλα υψηλής παστερίωσης δέκα-έντεκα ημερών», όπως είπε, ανοίγει το δρόμο στις εισαγωγές.
«Δυστυχώς η εξυπηρέτηση συμφερόντων βαφτίζεται εξυπηρέτηση του καταναλωτή. Ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Σκορδάς αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικό προσωπικό που θα εργάζεται για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, οι κ.κ. υπουργοί προτίθενται να νομοθετήσουν καταστρέφοντας έναν ολόκληρο κλάδο του πρωτογενούς τομέα της Ελλάδας.
Η σταδιακή εξαφάνιση των αγελαδοτρόφων θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα», υποστηρίζει ο «ΘΕΣγάλα», ένας από τους πιο επιτυχημένους συνεταιρισμούς γάλακτος.
«Από την άλλη -σημειώνει- βαφτίζεται ελληνική διαπραγματευτική επιτυχία η θεσμοθέτηση νέου τύπου γάλακτος που θα έχει διάρκεια 2 ημέρες. Σε ποια επιστημονική μέθοδο παστερίωσης θα στηριχθεί ο νομοθέτης για να έχουμε το γάλα που έχει διάρκεια ζωής 2 ημέρες; Υπάρχει κάποια παγκόσμια πατέντα που έχει κατοχυρώσει το υπουργείο Ανάπτυξης που δεν γνωρίζει ο επιστημονικός κόσμος του πλανήτη; Ή πρόκειται να γελοιοποιηθούμε παγκοσμίως;».
«Ζουν στη χώρα οι κ.κ. υπουργοί του Ανάπτυξης ή κάπου αλλού; Ή μήπως θεωρούν όλο τον ελληνικό λαό χαμηλής νοημοσύνης;», τονίζουν οι παραγωγοί του «ΘΕΣγάλα» και ζητούν να τους ενημερώσουν «οι κ.κ. υπουργοί του Ανάπτυξης ποιων τοπικών παραγωγών τα συμφέροντα εξυπηρετούν όταν μιλάνε για επιτυχία που θεσπίζεται γάλα 2 ημερών», λέει ο «ΘΕΣγάλα».
«Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και άπτεται της άμεσης παρέμβασης του πρωθυπουργού», τονίζει και καλεί, όπως προχθές ο ΣΕΚ, τους Ελληνες βουλευτές να μην ψηφίσουν τα συγκεκριμένα μέτρα. «Οι ευθύνες για την καταστροφή της αγελαδοτροφίας, αν ψηφιστούν τελικά τα μέτρα, θα έχουν ονοματεπώνυμα και πολιτική εκπροσώπηση. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν οι κ.κ. υπουργοί του Ανάπτυξης είναι να παραιτηθούν άμεσα. Διότι είναι επικίνδυνοι για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα», καταλήγουν.

Πηγή : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου