Aegina Fistiki Festival 2014

Εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Φιστικιού που θα πραγματοποιηθεί στο νησί της φιστικιάς, την Αίγινα, το διάστημα από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.
Στο «Aegina Fistiki Festival 2014», δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην γαστρονομία, ενώ όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πυρήνας των εκδηλώσεων είναι η εμπορική έκθεση η οποία στήνεται κατά μήκος του λιμανιού του νησιού όπου 60 περίπου περίπτερα προσφέρουν στον επισκέπτη άφθονες ποσότητες φιστικιού, όπως και τα παράγωγά του, αλλά και μια ποικιλία γεωργικών τοπικών προϊόντων. 
Αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό –μια ακόμη αιγινίτικη παράδοση- μέλι, τυριά, δαντέλες από κοπανέλι, κοσμήματα και άλλα πολλά.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές και δημιουργικές εκδηλώσεις για παιδιά, οι οποίες έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, εκθέσεις εικαστικών –καθώς ως γνωστόν- η Αίγινα είναι εδώ και πολλά χρόνια το νησί των καλλιτεχνών- αλλά και ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς, διαλέξεις, παραστάσεις και πολύ τραγούδι.
Το σύνολο των εκδηλώσεων προσελκύει κάθε χρόνο στην Αίγινα χιλιάδες επισκεπτών, στους οποίους δίνεται παράλληλα η δυνατότητα να θαυμάσουν τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και να ανακαλύψουν τις ποικίλες ομορφιές του νησιού του Αργοσαρωνικού.
Περισσότερες Πληροφορίες στο site : http://www.aeginafistikifest.gr/to_fistiki_festival/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου