Εμπορική συμφωνία Ρωσίας Ταϊλάνδης

Στην αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της Ταϊλάνδης προς τη Ρωσία ύστερα από το εμπάργκο στις εισαγωγές από τη Δύση που επέβαλε η Μόσχα, αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας στις 2 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση σχετικών διαπραγματεύσεων με το Ρώσο Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Alexey Ulyukaev, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ζήτησε τη διευκόλυνση των εξαγωγών των προϊόντων της προς τη Ρωσία.

«Η Ρωσία έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον στην εισαγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από την Ταϊλάνδη μετά την απαγόρευση που επέβαλε στις εισαγωγές από την ΕΕ και τις ΗΠΑ», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Τhe Nation, η Chutima Bunyapraphasara, μόνιμη γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου.

Η Τσουτίμα είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να χαλαρώσει κάποιες από τις υγειονομικές απαιτήσεις ώστε να μπορέσει να αυξήσει τις εισαγωγές της από την Ταϊλάνδη.

Η Ταϊλάνδη είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας, και το ύψος των διμερών εμπορικών συναλλαγών τον περασμένο χρόνο ανήλθε σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ – Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου