Πολύ κοντά η συμφωνία για την κρητική αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του 60% της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης από τον όμιλο Βερόπουλο βρίσκεται ο Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Retail Today, το τίμημα έχει προσδιοριστεί στα 24 εκατ. ευρώ με τα 10 εκατ. εξ αυτών να έχουν ήδη καταβληθεί μέσα στον Αύγουστο. Αν και πηγές προσκείμενες στην Χαλκιαδάκης διαψεύδουν ότι υπάρχει οριστική συμφωνία, άλλες πηγές επιμένουν ότι το ντηλ θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένο και ότι το μόνο που απομένει είναι η ενημέρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου η τελευταία να ανάψει το «πράσινο φως».
Κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να έχει διαδραματίσει η Τράπεζα Πειραιώς η οποία διαθέτει σημαντικό ποσοστό στο Σκλαβενίτη ενώ, κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις και την τελική συμφωνία διαδραμάτισε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία διαθέτει σημαντικό μερίδιο στον Όμιλο Σκλαβενίτης.
Η πώληση του 60% της Χαλκιαδάκης δίνει μια σημαντική ένεση ρευστότητας στον όμιλο Βερόπουλου ο οποίος βρίσκεται σε φάση εξορθολογισμού αλλά και επέκτασης του δικτύου του. Άλλωστε οι δυσκολίες που αντιμετώπισε εν μέσω της οικονομικής κρίσης έδωσαν τα τελευταία χρόνια τροφή για σενάρια εξαγοράς του από άλλους μεγαλύτερους «παίκτες» του λιανεμπορίου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το φλερτ με την ΑΒ Βασιλόπουλος.
Για τo Σκλαβενίτη, η απόκτηση της Χαλκιαδάκης θα σφραγίσει την στρατηγική απόφαση της διοίκησης για επέκταση της αλυσίδας εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής όπου μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να υλοποιηθούν τα σχέδια για νέο κατάστημα στην Κόρινθο ενώ το προηγούμενο διάστημα έγινε «μπαράζ» εξαγορών καταστημάτων από τις αλυσίδες Δούκας, Μπαλάσκας και Extra.
Tο 2013 o τζίρος της Σκλαβενίτης που διαθέτει 110 καταστήματα ανήλθε σε 1,19 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας Χαλκιαδάκης  (38 καταστήματα) την προηγούμενη χρονιά άγγιξε τα 133 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος του Ομίλου Βερόπουλου που μετράει 238 καταστήματα  ανήλθε το 2013 στα 803 εκατ. ευρώ.
* Όπως φαίνεται έρχεται να επιβεβαιωθεί η είδηση που σας είχαμε μεταφέρει μέσα από το Food-isimo : Έρχεται Mega Deal στα supermarkets
Πηγή : Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου