Ένα γλυκό τριήμερο...

Ένα γλυκό τριήμερο, με 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και άλλα τόσα μέλι, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες της Γιορτής Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης, που διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά, στο Πεδίο του Άρεως, από την προσεχή Παρασκευή 10 Οκτωβρίου.

Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην ποιότητα, τη θρεπτική αξία και τη θεραπευτική δράση του μελιού, της γύρης, του βασιλικού πολτού, της πρόπολης, του κεριού, αλλά και του δηλητηρίου της μέλισσας. Τη διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Θεσσαλονίκης και η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, προϊόντα μέλισσας, γύρη, βασιλικός πολτός, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόποι συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή, καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές, είναι μερικές από τις «ατραξιόν» της γιορτής.

Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν θα είναι ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους, ενώ την Παρασκευή το πρωί, το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ. θα ενημερώσει για τις μέλισσες τους μικρούς μαθητές που θα επισκεφτούν τη γιορτή με το σχολείο τους.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής και θα ακολουθήσει ομιλία για το μέλι, την πρόπολη, τη γύρη και το δηλητήριο από την επίκουρη καθηγήτρια του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ. Χρύσα Τανανάκη.

Την επομένη, Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εκδήλωση “μουσικομαγειρέματα” με τον Ευτύχη Μπλέτσα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση καταναλωτών με παραγωγούς και επιστήμονες για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Η γιορτή θα “κλείσει” την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, με τη διοργάνωση μουσικής βραδιάς με το καλλιτεχνικό σχήμα Muses of Greece. 
Το πλήρες τηλεγράφημα της Ε. Αλεξιάδου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.  
Πηγή : amna.gr – imerisisa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου