Τα Φρούτα στο ψυγείο χάνουν τις βιταμίνες τους?

Οι βιταμίνες στο μεγαλύτερο μέρος τους, διατηρούνται στην κατάψυξη. Τα κατεψυγμένα φρούτα είναι πολλές φορές καλύτερα από τα πολυκαιρισμένα του ψυγείου ή και του μανάβη. 
Στο ψυγείο στους 4 βαθμούς C, που είναι η συνηθισμένη θερμοκρασία των ψυγείων, τα φρούτα χάνουν περίπου το 30% της βιταμίνης C σε 48 ώρες, ενώ σε θερμοκρασία δωματίου χάνουν το 40% σε περίπου 24ωρες. Επομένως, το καλύτερο είναι να καταναλώνουμε τα φρούτα όσο το δυνατό πιο γρήγορα και να μην αφήνουμε φρούτα στη φρουτιέρα. 
Επίσης, όταν τα αποθηκεύουμε είναι καλύτερο να τα τοποθετούμε στο ψυγείο
Πηγή : mednutrition ~ Πελαγίδου Μαρία Σοφία / Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου