Παιχνίδι κερδοσκοπίας με την τιμή της γαλοπούλας

Το παιχνίδι της αγοράς με την τιμή της γαλοπούλας λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων παρουσιάζει μέσα από ρεπορτάζ ο ALPHA. 
Από 3,99 ευρώ το κιλό που ήταν η τιμή της γαλοπούλας αρχές του μήνα, αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη -όπως λένε έμποροι και παραγωγοί- οι οποίοι καταγγέλλουν ακόμη ότι μέχρι να μπούμε για τα καλά στην εορταστική περίοδο η γαλοπούλα θα είναι δυσεύρετη στην αγορά. Για τεχνητή έλλειψη και παιχνίδια κερδοσκοπίας κάνουν λόγο οι καταναλωτές, ενώ οι έμποροι υποστηρίζουν, ότι οι εκτροφείς και οι μεσάζοντες έχουν εξαφανίσει από την αγορά τις γαλοπούλες, προκειμένου να τις πουλήσουν πανάκριβα στις γιορτές.
Οι εκτροφείς απ’ την πλευρά τους δηλώνουν όμηροι των εμπόρων και προσθέτουν, ότι ακόμα δεν ξέρουν, σε ποιά τιμή θα πουλήσουν, υποστηρίζοντας ότι οι τιμές καθορίζονται την τελευταία στιγμή. Οι καταναλωτές ωστόσο δικαίως αναρωτιούνται, πώς τώρα η γαλοπούλα πωλείται κάτω από 4 ευρώ και γιατί θα αλλάξει πριν τις γιορτές, ενώ ήδη οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να αναζητούν πιο φθηνές λύσεις για το γιορτινό τραπέζι.

Δείτε επάνω το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου