Ο 11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance, που
πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich &
Snack Show στο Παρίσι, ανέδειξε τρεις νικητές, με το δεύτερο καλύτερο sandwich
να έχει δημιουργηθεί από χέρια ελληνικά.
Το
κύριο θέμα της 11ης έκδοσης του διαγωνισμού ήταν η γαστρονομία των χωρών που
αντιπροσώπευσαν 10 σπουδαστές γαστρονομίας, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν
ένα sandwich βασιζόμενοι σε ένα εμβληματικό πιάτο της πατρίδας τους. Η
γαστρονομία, η ταχύτητα προετοιμασίας, η διατροφική αξία και το κόστος, ήταν τα
κριτήρια με βάση τα οποία η επιτροπή επέλεξε τους καλύτερους υποψήφιους.
Το
επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν υψηλό και το έργο της κριτικής επιτροπής
δύσκολο, όμως τελικά το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Ivalu Acurio από το
Περού, που παρουσίασε το sandwich “El Chimbombazo” με βάση ciabattina με κινόα,
σε μια εκδοχή street food με hake, τοπικά μπαχαρικά και σως Huacatay.
Διαβάστε για την ιστορία της προέλευσης αυτού του χαρακτηριστικού εδέσματος
Η προέλευση του Σάντουϊτς...
Μάλιστα, ο
βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Arnaud Donckele, που ήταν ανάμεσα στα μέλη
της κριτικής επιτροπής χαρακτήρισε «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» αλλά και ένα
sandwich που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.
Τέλος, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Eylul Siir Guven από την
Τουρκία με το πολύχρωμο “The Blooming Spring”, που δημιουργήθηκες με βάση ψωμί
“heritage” με δημητριακά, πέστροφα, αγκινάρα, ελαιόλαδο, σκόρδο, σιρόπι ροδιού,
ιβίσκο, βασιλικό, ρόδι, μεσογειακά μπαχαρικά και αμπελόφυλλα.
Όσο για
το έπαθλα, η πρώτη νικήτρια κέρδισε 15 ημέρες εκπαίδευσης αξίας 5.000€
στην Ecole de Boulangerie et Pâtisserie de Paris, στο Hotel Bayview Genève με
τον 3άστερο chef Michel Roth και σε ένα κατάστημα Délifrance, ενώ η δεύτερη και
η τρίτη νικήτρια κέρδισαν μαγειρικά σκεύη Mauviel αξίας 440€ και 340€
αντίστοιχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου